Wdrażanie systemu HACCP i FOOD DEFENCE

Wdrażanie systemu HACCP i FOOD DEFENCE

Program kursu

Cele szczegółowe:

celem szkolenia jest:

  • zapoznanie z wymaganiami sanitarno-higienicznymi
  • poznanie podstaw systemu HACCP
  • zapoznanie z nowymi rozporządzeniami

Grupa docelowa:

  • osoby pracujące w branży spożywczej

Program szkolenia:

  • wymagania sanitarno-higieniczne dla magazynów żywności
  • rozporządzenie ue nr 852/2004
  • propozycje formularzy kontroli magazynów
  • podstawy systemu haccp w obrocie żywnością – wymagania prawne UE
  • minimum wymagań w zakresie systemu haccp
  • propozycje formularzy kontroli magazynów w zakresie systemu haccp
  • zmiany w znakowaniu żywności zgodnie z roporządzeniem UE 1169/2011
  • informacje obowiązkowe na etykietach produktów
  • oznaczanie wartością odżywczą
  • kraj pochodzenia
  • food defence – standardy w zakresie ochrony żywności składowanej w magazynach przed aktami bezprawnej ingerencji
  • propozycje wykorzystania standardów dla opracowania systemu zarządzania
  • pas 96/2014

Formy i metody pracy:

  • warsztaty/ćwiczenia 80%
  • wykład 20%

Trener/Wykładowca:

  • prowadzenie szkoleń wewnętrznych w firmie LOT Catering od roku 1996
  • współpraca z firmą ZETOM w programie PHARE dla sektora spożywczego w woj. warmińsko-mazurskim – ok. 15 sesji szkoleniowych – 2003 – 2004
  • konsultacje i szkolenia dotyczące wdrożenia systemu HACCP w instytucjach m.in. hotel Sheraton w Warszawie i Krakowie; hotel Gołębiewski w Mikołajkach, firma Danfoss, elektrociepłownia Bełchatów, hotel Intercontinental i in.
  • prowadzenie szkoleń we współpracy z PCBC, Alpha Pro, Laudator
  • wykłady dla studentów SGGW

Zapewniamy:

  • dobór kadry dydaktycznej posiadającej odpowiednie kwalifikacje
  • materiały szkoleniowe
  • sprzęt i wyposażenie
  • bufet kawowy
  • na życzenie “Ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków”

Harmonogram:

  • 9:00-10:30 I BLOK
  • 10:30-10:45 PRZERWA KAWOWA
  • 10:45-12:00 II BLOK
  • 12:00-12:15 PRZERWA KAWOWA
  • 12:15- 14:00 III BLOK

Miejsce realizacji:

  • do uzgodnienia przed rozpoczęciem szkolenia

Wymagania początkowe:  

  • minimum średnie wykształcenie

 

Program szkolenia

  • Wdrażanie systemu HACCP

Cena
Zapytaj o cenę
Czas trwania
5 h
Kategorie
Tags